Гонзо: Искаме различен треньор, вечеряли сме с всички кандидати


FUTBOL-TV

Гонзо: Искаме различен треньор, вечеряли сме с всички кандидати

Доскорошният временен селекционер на националния отбор, а сега - техническият директор на БФС - Георги Иванов коментира различни теми около националния ни тим. Той направи това след проведеното общо събрание на ПФЛ, на което беше избран нов президент. Ето какво каза Гонзо пред медиите:

"В края на месеца, след Изпълкома, ще обявим новия треньор. Обсъждаме не само името на Кръстаич, разглеждаме и кандидатури на български треньори. Не е коректно да споменавам имена. Водим разговори с около 5 човека. Разглеждаме всеки кандидат с оглед на визията ни за националния тим“, започна той.

"Ще преценим кое е най-доброто за тима. Искаме да е нещо различно, тъй като последния цикъл от мачове беше разочароващ. Желаем да изградим стил на игра и да постигнем необходимите резултатите, тъй като в момента те не отговарят на нивото на играчите“.

"С всеки треньор сме вечеряли и сме обсъждали идеите ни, не сме правили това само в компанията на Кръстаич. Той е сред фаворитите, но има и други сериозни кандидати. Пускането на снимката не беше съгласувано с нас. Това обаче не е толкова важно. Искаме да вземем правилното решение“.

"ПФЛ и БФС трябва да работят ръка за ръка, за да развиваме всички нива на родния футбол. Ние търсим да произведем играчи от по-ниските дивизии, така че добрата комуникация е задължителна. Назначението на Наско Караиванов ще помогне за възстановяване на връзката. Той е много деен, така че нещата ще се променят с него начело“.

"Когато обещаем нещо, трябва да се опитваме да го изпълним. Ще видим дали и неговите обещания ще се изпълнят. Когато си служител, трудно може да промениш каквото и да е“.

"Ще разработим единна програма за националните отбори, която да следваме. Надяваме се до 2-3 години да има видими резултати тя. Подобна програма обаче не може да бъде спусната на частни клубове“.

"Имам добра комуникация с играчите. Мачът в Грузия беше добър, с оглед на инцидента с Тошко Неделев. След мача с Грузия в Гибралтар нещата за мен приключиха, тъй като се видя, че нямаме сили за класиране напред. Мисля, че играчите ни са по-добри, отколкото резултатите. Нямам желание да съм селекционер. Не исках да бъда и временен, но това беше форсмажорно обстоятелство“.

"Не трябва да сме имитатори, трябва да изработим стил на игра, който да пасва на нашите играчи. Методиката се изработва на база на това, с което разполагаме. Започваме с 14-годишните, за да систематизираме основни правила от тактическо и техническо естество. Физическата подготовка у нас е под всякаква критика. Срещу Грузия нашите играчи показаха функционални резултати като на отбора от Втора Лига. Трябва да се замислим над това“, завърши Иванов.  

  Сподели
327