Херо: Нямам против да работя с Мъри в националния отбор


FUTBOL-TV

Херо: Нямам против да работя с Мъри в националния отбор

Бившият наставник на българския национален отбор по футбол - Димитър Димитров-Херо, коментира в предаването "Арена спорт" по БНТ възможността отново да застане начело на представителния ни тим.

"Ако получа предложение да поема националния отбор, ще го коментирам. Зависи какви ще са целите и задачите пред тима, какви ще са условията за работа и какъв ще е срокът на договора.

Неприятно ми е да коментирам темата за националния отбор, защото нямам предложение от БФС да поема тима и това излиза като самопредлагане за поста, а съм далеч от тази мисъл. В националния отбор нещата не са добре - това е ясно за всеки. Но все ми се струва, че този състав има доста по-голям потенциал от това, което показа в последните мачове.

Неприятни резултати, неприятна игра, а за да се говори с уважение за българския национален отбор, футболистите трябва доста да подобрят играта си".

"Нямам нищо напротив да работя със Станимир Стоилов в националния отбор, без значение кой ще бъде главен треньор и кой помощник (ако Херо и Мъри получат оферта за "лъвовете").

В България липсват условия за подрастващите футболисти и за представителните тимове. Може би станахме държавата с най-лошите терени в Европа.

Искам да дам увереност и кураж на Тодор Неделев. Аз лично много го харесвам като футболист и той го знае това.

Присъствах на една среща с Димитър Бербатов и екипа му, исках да видя идеите им. Действително имаше много неща, които ми се понравиха и ми харесаха".

85