Фенове ще живеят в палатки в пустинята по време на Световното


Н. Гавазов

 Фенове ще живеят в палатки в пустинята по време на Световното

Организаторите на Световното първенство в Катар изпитват проблеми с настаняването на феновете по време на турнира. Затова почитателите на футбола могат да живеят в палатки в средата на пустинята.

Катар разполага с 30 000 хотелски стаи, 80% от които вече са запазени за представители на ФИФА. Това принуди организаторите решиха да разпънат палатки за феновете.

В пустинята ще бъдат поставени големи палатки, като наемането на най-евтината ще струва 200 долара на вечер. Гостите ще имат достъп до вода и електричество, но не и до климатици. Отбелязва се, че все пак всяка пета палатка ще разполага с допълнителни удобства.

Също така правителството на Катар условно реши да наеме 2 круизни кораба, които ще акостират за 4 седмици и ще приемат фенове. Освен това властите насърчават гражданите да отдават места за спане през този период.

В случай, че все още няма достатъчно място, Катар обещава да построи допълнителни съоръжения през следващите месеци. Възможен е вариант - заселване на част от феновете в съседни държави, откъдето да бъдат транспортирани до мачовете със специални превозни средства.

Очакванията са, че в този период Катар ще бъде посетен от поне 1.2 милиона човека.

  Сподели
278