Изравнихме силите с Грузия


FUTBOL-TV

Изравнихме силите с Грузия

Двубоят между Грузия и България завърши без голове и съответно при резултат 0:0. Днешната среща от Лигата на нациите в Тбилиси се игра пред 50 000 зрители. Нашият отбор успя да се справи по-успешно с протичника спрямо предишния мач, когато Грузия победи България с 5:2. Нашият отбор събра 3 точки от първите 4 срещи, а Грузия има цели 10, така че за нас остава да се борим за второто място в групата. Като за целта през септември трябва да запишем две победи - едната над Северна Македония, а югозападните ни съседи да не спечелят гостуването си на Грузия.

В 18-та минута Мартин Минчев пое добре топка отляво и навлезе в пеналтерията на грузинците, но подаването му не намери никого в червено. След 2 минути Георги Костадинов пробва късмета си с глава, но ударът му не затрудни по-никакъв начин вратаря Джорджи Лория. 

След час игра единствено самоотвержеността на родната отбрана опази вратата ни от попадение. Ударът на Кварацхелия прехвърли Михайлов и влизаше във вратата, но Пламен Гълъбов притича и в последния момент изчисти топката от голлинията. 

Десет минути преди края на двубоя Мартин Минчев спринтира добре по левия фланг и отправи успоредно на голлинията подаване, където обаче нямаше нито един негов съотборник, с когото да комбинира.  В края на мача грузинците се активизираха и само липсата на късмет им попречи да поведат в резултата. 

 

  Сподели
471