Няколко опции за нов постоянен селекционер на България


FUTBOL-TV

Няколко опции за нов постоянен селекционер на България

Георги Иванов-Гонзо почти сигурно ще води Българя в предстоящите гостувания на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни). Гонзо обаче ще е само временно решение, като от БФС от днес започват преговори с треньори, които са свободни агенти, които да заемат овакантения пост от Ясен Петров. FTV разбра част от имената, които са желани от босовете във футболната ни централа.

Николай Киров изглежда като най-логичен избор. От БФС със сигурност ще се свържат първо с Белия и ще опитат да се договорят. Ако се стигне до договор, то Киров ще бъде обявен триумфално като наставник, печелил приза преди година за "Най-добър треньор в родния шампионат".

Освен Киров, друга опция е и Стамен Белчев. Също наставник, който към момента е без работа. За последно той води Арда, но направи име най-вече като треньорът на ЦСКА, който бе най-близо до това да спечели титлата за "армейците" в "ерата Лудогорец". 

Трета опция е Веселин Великов. Според мнозина - добър треньор като за родните стандарти, в недалечното минало извел Дунав Русе в турнира Лига Европа. За последно Великов успя да класира Етър в родния елит, но след това изненадващо напусна "болярите". В момента също е свободен агент, какъвто търсят от БФС.

Най-желаната опция от феновете обаче изглежда е Станимир Стоилов. Треньор, който за пореден път доказа качествата си, издигайки Левски от долната част на класирането до триумф в турнира за Купата на страната. Мъри към момента има договор с Левски, но не е изключено да се водят преговори и с Наско Сираков за треньора. И двамата наскоро се обявиха ЗА президента на БФС Борислав Михайлов, като изглежда страните са в добри отношения. Не е изключен вариант, при който Мъри да ръководи едновременно Левски и националния тим. Стоилов вече е бил селекционер на България, а освен това е водил и още една държава - Казахстан. Все пак Станимир Стоилов изглежда най-малко вероятна опция от изброените.

  Сподели
514