Сунес: Искам Украйна да спечели Световното в Катар


Н. Гавазов

 Сунес: Искам Украйна да спечели Световното в Катар

Бившият мениджър на Рейнджърс и Ливърпул Греъм Сунес заяви, че иска Украйна да спечели Световното първенство през 2022 г., което ще се проведе в Катар. Бившият футболист на шотландския национален отбор говори в навечерието на плейофния мач за класиране за финалите на Мондиал 2022 между националните отбори на Украйна и Шотландия. Мачът ще се проведе утре, 1 юни, в Глазгоу.

"Когато си мислех за тази среща, в главата ми се появи: "Как да се справя с това?“. Част от мен се придържа към факта, че това е просто един футболен мач. Наистина ли искам Шотландия да ги победи? Ще бъда в наистина трудна ситуация. Но ще се ръководя от емоциите. Искам Украйна да отиде в Катар за Мондиал 2022 и след това да спечели турнира.

Колко дълбоко трябва да заровите главата си в пясъка, за да не разберете в какво положение се намира светът в момента? Разбирането ще дойде, когато някой натисне бутона на ядрените оръжия? Не искам футболистите от Шотландия да играят тази вечер. Не знам в какво емоционално състояние ще бъда.

Когато се замисля задълбочено върху това, става ясно, че е много по-важно от футбола да се разбере, че поведението на Русия е неприемливо. Светът трябва да се събере и да им каже за това - сега можете да чуете колко емоции има в гласа ми. Приемам тази ситуация твърде близо до сърцето си.

Ще работя на този мач за една от телевизиите и не знам как да се справя. Знам, че повечето от феновете, които присъстват на този мач, ще се чувстват по същия начин. Ще бъде наистина странна вечер“, заяви Сунес.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. Същевременно руската пропаганда оправдава военната агресия с мощна кампания от лъжи, разпространявани и от своите проксита и петоколонници в демократичните държави. Към момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
1009