Финалът на Евро 2024 ще е в Берлин


Н. Гавазов

Финалът на Евро 2024 ще е в Берлин

Изпълнителният комитет на УЕФА одобри графика на мачовете за финалната фаза на Европейското първенство 2024, съобщава официалният сайт на организацията.

Турнирът ще се проведе в десет германски града от 14 юни до 14 юли 2024 г. Първият мач от турнира ще се проведе на "Алианц Арена" в Мюнхен, а финалът на Евро 2024 ще се проведе на "Олимпиащадион" в Берлин.

"За първи път устойчивостта бе включена като критерий в регламента на турнира, което доведе до създаването на три клъстера от места: север/североизток (Берлин, Хамбург, Лайпциг), запад (Дортмунд, Дюселдорф), Франкфурт, Гелзенкирхен, Кьолн ) и юг (Франкфурт, Мюнхен, Щутгарт).

Мачовете във всяка група ще се играят само в два клъстера, което ще намали разстоянията за отборите и феновете между градовете домакини, както и ще улесни пътуването на отборни делегации с влак или автобус от базови лагери до местата на мачове по време на груповата фаза. Комисията също така одобри пълния регламент на турнира, който ще бъде наличен на 16 май“, се казва в изявление на УЕФА.

  Сподели
425