Този път България би Кипър (видео)


В. Мухарски

Този път България би Кипър (видео)

България победи като гост Кипър с 1:0 в контрола, играна в Ларнака. Нашите бяха подкрепяни от близо 1500 зрители по трибуните, където срещата наблюдаваха бившият национален селекционер Станимир Стоилов (който сега води кипърския Анортозис), президентът на БФС Борислав Михайлов, както и националът Станислав Ангелов.

След десет минути игра бе и първата по-добра ситуация за нашите. Тогава Занев центрира остро и затрудни максимално стража на домакините. В 19-ата минута играчите на Кипър вкараха топката в мрежата на бранещия в този мач вратата на България - Владислав Стоянов, но преди това бе прозвучал сигнал за засада. В 26-ата минута Манолев от добра позиция не успя да нанесе хубав удар.

В 35-ата минута България поведе в резултата. Мартин Петров, в типична за негова атака по левия фланг, финтира вратаря на домакините и на празна врата се разписа за 1:0. След почивката отново Марто тормози защитниците на Кипър. В 50-ата минута той стреля, но нямаше късмет да се разпише отново.

В 63-ата минута Митидис бе много близо до това да вкара изравнително попадение, но Влади Стоянов се намеси по възможно най-добрия начин. В 73-ата минута Станислав Манолев с много хубав и силен удар бе близо до отбелязването на гол, но защитникът на ПСВ нямаше късмет. В последната минута на мача Христо Янев стреля от фаул, но топката мина много близо до гредата на домакините. По този начин нашите успяха да победят и до известна степен да измият срама от преди година, когато паднахме от Кипър с 1:4.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
150