Венгер: Хората постоянно трябва да се захранват с важни събития


Н. Гавазов

 Венгер: Хората постоянно трябва да се захранват с важни събития

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер, който сега е ръководител на отдела за глобално развитие на ФИФА, говори за идеята Световното първенство да се провежда на всеки 2 години.

"Всичко ще бъде решено от футболния свят. Помолиха ме да организирам календара на мачовете за националните отбори, но трябва да разберете, че до 2028 г. и дори до 2030 г. нищо няма да се промени, защото Световното първенство 2026 и Евро 2028 вече са планирани. След това националните федерации ще вземат решение.

Предлагам, че календарът ще  бъде организиран така, че да има по-малко напрежение между клубове и национални отбори чрез групиране на квалификационни мачове и провеждане на големи турнири в края на сезона. Израснахме в система с четири годишни цикли. Светът на футбола обикновено е устойчив на промени и е вярно, че нашият проект преобръща целия календар с главата надолу.

Но ако погледнете по-младото поколение, младите хора на възраст от 10 до 18 години, те нямат същото възприятие за времето, имат различно търсене на събития. Мисля, че сега хората трябва постоянно да се захранват с важни събития, защото са свикнали с това. Да видим, всичко ще бъде решено до 2024 г.“, заяви Венгер.

  Сподели
326