Прандели: Ключът за успеха се оказа полузащитата


Н. Гавазов

Прандели: Ключът за успеха се оказа полузащитата

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели заяви на пресконференция след снощния двубой срещу Словения, че ключът към успеха в двубоя се е оказал превъзходството на неговите футболисти в средата на терена. Както е известно, Италия победи като Словения с 1:0 в квалификационна среща за Евро 2012 и е водач в група В с шест точки преднина.

„Наблюдавах един добър мач между два отбора, които се опитваха да се победят с добър футбол. Резултатът показва, че ние сме с малко по-добри от Словения. Очевидно е, че след такъв мач доверието расте и ние ще продължим да налагаме този стил на работа. Имахме нужда да доминираме на терена и аз мисля, че това беше от ключово значение за този мач", заяви Прандели.

Наставникът побърза да се пошегува с мненията в пресата през седмицата, че националния тим на Италия в този му вид се явява втори отбор на страната.

„Скептицизмът е също толкова важно нещо, както оптимизма. Трябва да се поддържа баланс. Наясно сме, че се изправяме пред силни отбори и е хубаво да осъзнаем, че критиката понякога стимулира играчите", допълва наставника на Италия.

 

  Сподели
101