КОНМЕБОЛ няма да участва в Световно на две години


Н. Гавазов

КОНМЕБОЛ  няма да участва в Световно на две години

Южноамериканските национални отбори на КОНМЕБОЛ излязоха със съвместно изявление срещу провеждането на Световното първенство по футбол на всеки две години.

"Съветът на КОНМЕБОЛ на лична среща за пореден път анализира предложението за провеждане на Световната купа на всеки две години и счита за необходимо да заяви следното:

1) Няма причина, предимство или оправдание за промяната, насърчавана от ФИФА. В тази връзка десетте страни членки на КОНМЕБОЛ потвърждават, че няма да участват в Световната купа, която ще се провежда на всеки две години.

2) Въпросният проект се отклонява от почти 100-годишната световна футболна традиция, игнорирайки историята на едно от най-важните спортни събития на планетата. КОНМЕБОЛ поддържа настоящия формат на Световната купа със своите условия и системи за класиране. Смятаме, че настоящият модел е успешен. Тя се основава на спортното представяне и награждава отборите за техните усилия, талант и системна работа“, се казва в изявление на официалния уебсайт на КОНМЕБОЛ.

  Сподели
245