Пробвайте знак - 2 за България - Северна Ирландия


FUTBOL-TV

Пробвайте знак - 2 за България - Северна Ирландия

България - Северна Ирландия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 12.10.2021г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)


България приема Северна Ирландия на националния стадион в София в световна квалификация. "Трикольорите" инкасираха доста неприятна и срамна загуба с 1:3 при визитата си на Литва само преди броени дни. Сега те ще искат да се реваншират, но срещу една идея по-класен съперник. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Северна Ирландия е в подобна позиция. Отборът е със същия брой точки като нашия тим - 5. Албионците имат мач по-малко, така че ако спечелят днес, и ако междувременно Швейцария не успее да победи Литва, те ще могат все още да мечтаят за чудо в оставащите мачове до края на кампанията. В България вече никой не мисли за шансовете за класиране, макар такива да има.

Селекционерът на България Ясен Петров ще направи няколко промени в стартовия състав за днешния мач. Реално той е доволен единствено от представянето на Кирил Десподов, който вкара голова срещу Литва. Иначе бившите съотборници в ЦСКА - Вальо Антов и Георги Йомов са наказани и няма да играят. Новината за Антов не е приятна, тъй като в защита Пловдивския Джанини няма много опции. Антон Недялков е контузен, макар да е в групата за мача. Ако той все пак се възстанови, то със сигурност ще е титуляр, но в противен случай - опциите се свеждат до Иван Турицов и Димитър Велковски. Футболистът на ЦСКА е с по-сериозни шансове.

Чочев и Ради Цонев ще си партнират като дефанзивни халфове, а Десподов и Неделев ще действат по крилата. Янков ще започне като плеймейкър, а атаката ще води Атанас Илиев за сметка на Димитър Илиев. Последният не е на себе си, след като изпусна дузпа и като цяло игра слабо срещу Литва.

"Не е лесно след такъв мач да се вдигне отборът и да влезеш в главите на футболистите, защото и при нас разочарованието бе голямо. В този двубой утре трябва да покажем друго лице. И да не повтаряме грешки, защото от доста мачове насам направихме груби грешки. Ние винаги ще правим ротации, ще излезе в съвсем различен начин, утре ще го разберете по какъв. Ще излезем с различен състав, не искам да споделям какъв. Надявам се идеята, която имаме, утре да проработи", заяви Ясен Петров на вчерашната си пресконференция.

В състава на националния отбор на Северна Ирландия също обаче има проблеми. Полузащитникът на Съндърланд Кори Евънс се присъедини към вратаря Тревър Карсън (Дънди Юнайтед), защитника Майкъл Смит (Хартс), халфовете Гавин Уайт (Оксфорд Юнайтед) и Али МакКан (Престън Норд Енд) и нападателя Шейн Лейвъри (Лейтън Ориент), които няма да бъдат на разположение на мениджъра Иън Бараклъф заради контузии.

Бараклъф вече повика по спешност в групата стража Лайъм Хюз (Ливърпул), бранителя Райън МакЛафлин (Моркам), полузащитника Карл Уинчестър (Съндърланд) и тарана Пол Смит (Лейтън Ориент), но на този етап не предвижда да селектира заместник на Кори Евънс. Братът на Кори - опитният защитник Джони Евънс от Лестър Сити, също остава под въпрос за двата предстоящи мача заради контузия на петата на крака. 33-годишният Евънс не игра в последните два мача на английския си клуб заради болки.

“Разочаровани сме, особено от начина, по който се получи тази загуба от Швейцария. Тя усложни шансовете ни да се класираме. Сега трябва да разчитаме от резултатите на другите отбори. Фокусираме се изцяло върху мача с България, искаме да спечелим и да се класираме възможно най-напред в нашата група", заяви селекционерът на Северна Ирландия Иън Бараклъф.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
446