Литва измъкна 3 точки от България


FUTBOL-TV

Литва измъкна 3 точки от България

Отборите на Литва и България изиграха 6-и мач от световните квалификации за Катар 2022 година. Трикольорите инкасираха поражение с 1:3.

Първото положение в мача се появи още в първата минута, когато Андреа Христов стреля с глава, но не успя да застраши сериозно вратаря на домакините. Малко след това и Литва имаше възможност да открие резултата чрез Лаукжемис, който стреля на сантиметри от лявата врата на Мартин Луков.

В 13-та минута Илиев изпълни дузпа, отсъдена след нарушение над Петко Христов. Ударът на Илиев бе спасен от вратарят Шеткус. Първото попадение в мача бе на сметката на Литва. В 17-та минута Юстас Ласицкас бе точен за 1:0. Голът бе прегледан чрез ВАР и зачетен. В следващите минути "трикольорите" бяха в нападение като да изравнят резултата пропуснаха Неделев, Десподов и Йомов.

Второто полувреме започна по-силно за домакините. Все пак отборът на България успя да стигне до равенство в 64-та минута. След изпълнен пряк свободен удар Десподов вкара за 1:1. Всичко хубаво за българите приключи в следващите минути. В 82-та и в 84-та минута Черних промени резултата на 3:1 за отбора на Литва. В първото попадение бе замесена грешка на български играч, а второто Черних реализира с глава от корнер.

  Сподели
302