Ясен Петров: Не трябва да подценим Литва


FUTBOL-TV

Ясен Петров: Не трябва да подценим Литва

"Те имат настроение. Това е най-готиното нещо, да го кажа на пловдивски. Доволен съм от това, което тренираха. Ние имаме добри момчета. Ние подмладяваме отбора. Надявам се някой от тези момчета да отиде в голям отбор и ние да се радваме, че имаме играч в голямо първенство. Имам мисия с тези момчета. Имам си мечти, но няма да ги споделя. Искам да работя с тези момчета. Литва ще бъдат със съвсем друг състав. Имат 7 нови играчи. Опитни. Ще гледаме различен мач.“, каза Ясен Петров преди заминаването на националния ни отбор за Литева.

"Нашето намерение е да отидем и да покажем добро лице и да вземем резултат. Това е цялата история. Дай боже да успеем. По принцип имам самочувствие и опитвам да го предавам на момчетата и се надявам те да имат самочувствие и да го покажат. Много важен е мача и най-вече за мъжете, които ние тренираме. Не искам да коментирам темите за премиите. Те знаят за какво играят. Няма какво да коментирам“, допълни още селекционерът.

"Антон Недялков пътува с нас. Не злоупотребяваме с нито един от играчите. Няма играч, който да се е прибрал контузен от националния отбор. Това е нещо, с което се гордея. Съумяваме с екипа – доктор, физиотерапевти, масажисти, да върнем футболистите здрави“, каза още треньорът.

"Ние трябва да се приспособим към терена. Няма какво друго да се направи. Ще видим терена, имаме два дни, в които да влезем, да видим, да го пробваме, да нагодим дори обувките. Надявам се момчетата да се справят. Това е причината, че отиваме една идея по-рано. Благодаря на ръководството, защото ни разбра и ни дадоха малко време. Момчетата работеха много добре, мога само да ги похваля. Искам 6 точки от двата мача, няма проблем, но се надявам да го постигнем. Ние в България сме максималисти. Ние искаме да сме Световни шампиони, ако мога да го направя и ще го направя“, каза още Петров.

Сега мислим мача с Литва, в момента този отбор не трябва да бъде подценяван. Вие виждате, че вътрешното първенство в шампионатите няма лесни мачове. Ние си поставяме само тази цел.

  Сподели
246