Хендерсън: Белингам е много по-добър, отколкото аз на 18 г.


Н. Гавазов

Хендерсън: Белингам е много по-добър, отколкото аз на 18 г.

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че полузащитникът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам е много по -добър, отколкото той на своите 18 години.

През миналата седмица  Хендерсън с капитанската лента изведе британците до победа срещу Андора (4:0) като част от квалификациите за Световното първенство през 2022 година.

Мачът бе осми за Белингам за националния отбор и Джордан вижда огромен потенциал в младия си съотборник.

"Той е страхотен играч. Още на толкова млада възраст той показва огромна зрялост на и извън терена. Можете да видите колко много копнее да стане играч от най-високо ниво и той има всички качества за това.

Опитвам се да му помогна с каквото мога, но той вече е първокласен играч, демонстрирайки това в големите мачове за Дортмунд. Виждам го да става все по-силен.

Не искам да го хваля или да му оказвам твърде голям натиск, но той има много добра глава на раменете си. Казаха ми, че има добра среда и добро семейство и това е важно за него. Мисля, че ще стане играч от най-високо ниво.

Той може да бъде основният играч за Мондиал 2022, изглежда е готов за това.

Дори на толкова млада възраст изглежда готов да играе тези големи мачове. Следя го в Дортмунд и той се представя отлично. Той отново показа (срещу Андора) какво може да направи. Значението му за отбора ще нараства.

Той е много по -добър от мен на тази възраст. Но бих казал, че просто трябва да продължи да прави това, което прави. Да продължава да тренира усилено всеки ден, за да остане съсредоточен върху това, което иска да постигне", заяви Хендерсън.

  Сподели
371