България ще запише още една победа


FUTBOL-TV

България ще запише още една победа

България - Грузия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 08.09.2021г.
Час: 19:30 ч.
Съдия:


България приема Грузия на националния стадион в контролна среща. Настроението в лагера на "трикольорите" е приповдигнато. Тимът игра прилично срещу Италия и стигна до престижно реми, а след това се наложи над Литва за първа победа от доста време насам. Сега дори няма да има напрежение, като контролата се очаква с нетърпение от играчите, които по-рядко получават шанс за изява. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

След победата на България с 1:0 над Литва селекционерът Ясен Петров освободи от лагера четирима футболисти. Той няма да ползва за контролата с Грузия играчите на Лудогорец Кирил Десподов и Антон Недялков, както и Иван Турицов и Георги Йомов от ЦСКА.

Причината е, че давта отбора стартират другата седмица участието си в груповите фази на Лига Европа и Лига на конференциите. Четиримата са твърди титуляри и натрупаха умора в натоварената програма през август.

Все пак по един представител на двата клуба ще остане на разположение на Петров за Грузия. Това са Доменик Янков от Лудогорец и новото попълнение на “червените" Калоян Кръстев, който чак след това ще се запознае с новите си съотборници.

"Мислим за доброто на българския футбол. Говорил съм със Стойчо Младенов и с хора от щаба на Лудогорец. Именно затова извикахме и Борислав Цонев от Левски. Ще търсим победата срещу Грузия. Ние искаме да побеждаваме във всеки мач. Няма значение, че е контрола", сподели Петров на пресконференцията след мача.

Селекционерът на България повика халфа на Левски Борислав Цонев в националния отбор. Цонев почти сигурно ще е титуляр. Другият, който със сигурност ще стартира от 1-ата минута е Митко Илиев. Капитанът на Локомотив Пловдив игра добре срещу Литва и сега ще се разчита на него да поведе тима към успеха. Ясен Петров ще направи доста промени и ще даде шанс за изява на всички повикани играчи, особено на тези, които в последните два двубоя не играха.

Броени дни по-рано Испания победи категорично с 4:0 следващия съперник на България - Грузия в мач от Група Б на световните квалификации за Мондиал 2022. "Фуриите“ решиха двубоя още през първото полувреме, когато вкараха три от головете си. Грузия е на последно място в своята група с едва една спечелена точка.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ГРУЗИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
503