Играчи на ЦСКА и Лудогорец бяха освободени от националния отбор


FUTBOL-TV

Играчи на ЦСКА и Лудогорец бяха освободени от националния отбор

Селекционерът Ясен Петров освободи от лагера четирима футболисти. Това се случи веднага победата над Литва с 1:0. Треньорът няма да ползва за контролата с Грузия - Кирил Десподов и Антон Недялков от Лудогорец, както и Иван Турицов и Георги Йомов от ЦСКА.

Причината е, че шампионите и носителя на Купата стартират другата седмица участието си в груповите фази на Лига Европа и Лига на конференциите. Четиримата са твърди титуляри и натрупаха умора в натоварената програма през август. 

Трябва да се отбележи, че все пак в националния ни тим ще има по един представител на двата клуба. В лагера на "трикпольорите" на този етап остават Доминик Янков от Лудогорец и новото попълнение на ЦСКА Калоян Кръстев. Последният бе купен от Славия в навечерието на лагера сбора на националния отбор. Кръстев все още не се е запознал със съотборниците си на "Армията", като това ще се случи след двубоя с Грузия.

"Мислим за доброто на българския футбол. Говорил съм със Стойчо Младенов и от щаба на Лудогорец. Именно затова извикахме и Борислав Цонев от Левски. Ще търсим победата срещу Грузия. Ние искаме да побеждаваме във всеки мач. Няма значение, че е контрола", сподели Петров след мача.

  Сподели
247