Италия няма да има проблеми срещу България


FUTBOL-TV

Италия няма да има проблеми срещу България

Италия - България
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 02.09.2021г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Сердар Гьозюбюк (Нидерландия)


България гостува на Италия във Флоренция в четвъртия си мач от световните квалификации за Катар 2022. През март “трикольорите" записаха едва една точка в първите си трите мача с Швейцария (0:3), Италия (0:2) и Северна Ирландия (0:0). И този път българите са считани за аутсайдери, като целта на тима е "достойно представяне". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Селекционерът на България - Ясен Петров най-вероятно ще заложи на тактика с трима централни защитници срещу Италия. В последните мачове той гласува доверие на близнаците Петко и Андреа Христови, както и на Валентин Антов. Интересното е, че и тримата са "италиански възпитаници". В момента Петко е част от Специя, който играе в Серия А. Дълго време правата на 22-годишния футболист бяха държани от Фиорентина, който го пращаше под наем в Тернана, Бишелие и Про Верчели.

Брат му Андреа пък в един период от кариерата си бе в Козенца, но се върна в Славия. През пролетта Валентин Антов пък бе преотстъпен на елитния Болоня от ЦСКА. От няколко дни Вальо вече е футболист на Монца, като скоро му предстои дебют в Серия Б.

Ясен Петров все още не е взел решение кой да бъде под рамката срещу Италия. Вероятните опции са две - Даниел Наумов или Николай Михайлов.

"Много трудно събираме нашите играчи, даже в момента не сме в пълния състав. Имаме една тренировка в Италия, която е в рамките на един час и влизаме да играем с европейския шампион. Наясно сме с тези факти, няма какво да губим в този мач. Изправяме се срещу един класен отбор. Не отиваме като обречени срещу Италия. Напротив, отиваме с амбицията да ги затрудним и ако успеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада", обяви Ясен Петров.

От Торино потвърдиха контузията на нападателя Андреа Белоти, която той получи по време на двубоя срещу Фиорентина през изминалия уикенд. Травмата е във фибулата на единия крак на футболиста, като все още не ясно колко дълго той ще отсъства от игра.

Поради тази причина италианският национал вчера си тръгна от тренировъчния лагер на “Скуадра Адзура" и така ще пропусне утрешното домакинство срещу България от световните квалификации, както и мачовете срещу Швейцария и Литва. Именно Белоти се разписа от дузпа за първия гол на Италия при гостуването на тима на “Васил Левски" през март, когато европейският шампион надигра “лъвовете" с 2:0.

Селекционерът Роберто Манчини няма да може да разчита и на халфбека на Лацио Мануел Ладзари, който отпадна от състава му също вследствие на контузия. Всички останали са на линия.

Селекцията на Роберто Манчини, която има амбиции да се бори за европейската титла през това лято, не е допускала гол в последните си шест двубоя. Именно домакинството на "лъвовете" ще бъде първата официална среща на Италия след европейското първенство през това лято.

България има две победи, седем равенства и 11 поражения срещу италианците от 20 срещи.

 

ПРОГНОЗА: ИТАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350