Националният отбор на Русия има нов старши-треньор


Н. Гавазов

Националният отбор на Русия има нов старши-треньор

Старши-треньорът на Ростов Валери Карпин бе назначен на поста наставник на руския национален отбор по футбол. Руският футболен съюз взе окончателното решение за кандидатурата на старши -треньора на националния отбор в полза на местен специалист, информира пресслужбата на РФС.

"Валери Карпин не се нуждае от представяне на футболни експерти и фенове. Той бе един от най-добрите руски играчи от своето поколение, играейки добре и за клубовете, и за руския национален отбор. След като завърши кариерата си на играч, Валери Георгиевич натрупа богат треньорски опит, включително успешно работи в ростовския клуб през последните години. Националният отбор е ново предизвикателство за него. И ние видяхме от негова страна желанието и готовността да приеме това предизвикателство“, коментира назначаването на Карпин президентът на РФС Александър Дюков.

Припомняме, че предишният наставник на руския национален отбор бе Станислав Черчесов, който напусна поста си след провала на Евро 2020. Специалистът и РФС официално прекратиха договора на 9 юли. Старши -треньорът отказа компенсация.

  Сподели
322