В Италия обвиняват "Скуадра Адзура" в ръста на заболелите


Н. Гавазов

В Италия обвиняват

Длъжностни лица от Рим обвиняват президента на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина в рязко нарастване на заболеваемостта от коронавирус в страната, като се посочва, че една от причините за това са събитията за отбелязване на победата на италианския национален отбор в Европейското първенство 2020.

Преди това беше организирано пътуване с автобус с отворен покрив по улиците на града за играчите на италианския национален отбор, което доведе до голямо раздразнение на местните власти, които не даваха  разрешение за това от съображения за сигурност.

"Плащаме цената за така наречения "ефект на Гравина“, но за щастие без усложнения в болниците“, каза един от здравните експерти в региона, след като идентифицира 681 нови случая през последните 24 часа. "Неизбежно ще видим повече случаи поради загубата на фокус върху честванията на титлата от Европейското първенство и тази тенденция ще продължи още няколко дни. Повечето от новите случаи са млади хора, които все още не са ваксинирани, така че това още веднъж показва важността на ваксинацията", добави експертът.

  Сподели
161