Инфантино: Мечтата ми е 50 отбора на Световно


Н. Гавазов

Инфантино: Мечтата ми е 50 отбора на Световно

Президентът на ФИФА Джани Инфантино за призна, че желае Световно от 50 отбора. През декември миналата година в пресата се появиха информации, че Световната организация обмисля вариант със Световно първенство от 52 отбора и дори с 64. Тогава Инфантино съобщи, че намерението на ФИФА е да разшири броя на участниците на финалите за Световната купа. Сега швейцарецът бе по-конкретен.

"Световното клубно първенство, чийто проект е отложен? Когато говорим за този проект е важно да кажем за международния календар. Искаме по-здравословен футбол, с по-малко дискриминация и повече конкуренция. За да постигнете това, трябва да вземете предвид целия календар, а не само Световното клубно първенство.

Международният календар е съставен до 2024 година. След това нямаме нищо планирано, ще го съставим наново. Моята цел и мечта, нашата идея, философия е да има 50 клуба от цял ​​свят, претендиращи за победа на Световното клубно първенство, а също така и 50 отбора, претендиращи за спечелване на Световното първенство", заяви Инфантино.

  Сподели
345