Само ваксинирани могат да присъстват на Мондиал 2022


Н. Гавазов

Само ваксинирани могат да присъстват на  Мондиал 2022

Катарският премиер Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал-Тани заяви, че властите на страната ще изискват зрителите на Световното първенство по футбол през 2022 г. да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, за да бъдат допуснати до турнира.

"Когато дойде времето за Световното първенство по футбол в Катар, повечето страни в света ще ваксинират и имунизират своите граждани. Поради факта, че някои държави няма да могат да ваксинират всички свои граждани, Катар няма да позволи на феновете да посещават стадиони, без да са ваксинирани срещу вируса“, заяви Ал Тани.

Премиерът каза още, че Катар води преговори за осигуряване на 1 милион дози коронавирусна ваксина за тези, които ще присъстват  на Световната купа.

Както е известно, Световното първенство по футбол ще се проведе в Катар от 21 ноември до 18 декември 2022 година.

Напомняме, че в момента служебното правителство на прокремълския президент Румен Радев проваля ваксинационната кампания за Covid-19, въпреки осигурените от предишното правителство 2.7 милиона дози с ваксина. Сегашният здравен министър Стойчо Кацаров е един от известните антиваксъри в страната и през последните 12 месеца във всяка своя публична изява говореше срещу използването на ваксините. Европейският комисар по здравеопазването Стела Кариакиду пък посети България, за да изготви имунизационен план, с което изпрати ясен сигнал за провала на сегашното правителство.

  Сподели
102