Дузпа в края помогна за победата на Русия над България


FUTBOL-TV

Дузпа в края помогна за победата на Русия над България

Националният отбор на Русия победи България с 1:0 в прителски двубой, който бе игран в Москва. "Трикольорите" могат да съжаляват, че не записаха още едно реми, тъй като голът падна в края. Но трябва да се отбележи, че и Сборная бе по-добрият отбор през по-голямата част от двубоя, владееше повече топката, създаде повече положения и само добрите намеси на Иван Караджов и Георги Георгиев, както и добрата игра в защита държаха интригата до края.

В 9-ата минута Ясен Петров бе принуден да извърши принудителна смяна, тъй като Кристиян Малинов получи контузия. На негово място се появи Петър Витанов. Последваха атаки към нашата врата, като най-сериозна бе малко преди почивката, когато Антов се намеси решаващо. Александър Головин бе изведен на чиста стрелкова позиция. Футболистът на Монако опита удар по диагонала, но Антов се хвърли пожертвователно и изби в корнер.

В 68-ата минута центриране от корнер създаде сериозни главоболия за защитата ни. Топката стигна до Георги Джикия, чийто силен шут профуча покрай левия страничен стълб на родната врата.

Пет минути по-късно Русия изненада българския тим със заучено изпълнение на пряк свободен удар. Вместо центриране в наказателното поле, фаулът бе изпълнен по земя. Юрий Жирков бе абсолютно сам на границата на наказателното поле. 37-годишният ветеран насочи топката към вратата със силния си ляв крак, но блестящ рефлекс демонстрира Георги Георгиев.

Малко след това дойде и най-чистото положение за България. Десподов и Атанас Илиев се озоваха в половината на Русия при една бърза контраатака. Футболистът на Лудогорец подаде към Илиев, но нападателят не овладя добре и топката се озова в ръцете на вратаря.

Така се стигна до 83-тата минута. Тогава, иначе игралият отлично в този мач, Валентин Антов извърши нарушение в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Александър Соболев и с техничен удар в долния десен ъгъл разпечата нашата врата. В края Десподов стреля от фаул, но в аут.

  Сподели
188