Словакия ще загрее за Европейското с победа над България


FUTBOL-TV

Словакия ще загрее за Европейското с победа над България

Словакия - България
Стадион: "Кайне Зорген Арена", Рийд
Дата: 01.06.2021 г.
Час: 19:00 ч.
Съдия:


България ще премери сили със Словакия в приятелска среща, която ще се проведе в австрийския град Рийд. Веднага след нея на "трикольорите" предстоят още две контроли срещу доста по-силни съперници - Русия и Франция. В тима ни има и доста проблеми преди двубоя, като селекционерът Ясен Петров и без това няма кой знае колко много опции, що се касае до опитни футболисти. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Със сериозни кадрови проблеми ще трябва да се справя Ясен Петров преди трите контроли с участниците на Европейското първенство. Пловдивския Джанини вече обяви списък от 31 футболисти, но петима от него със сигурност са аут и за трите мача. Това са Антон Недялков, Георги Йомов и Кристиан Димитров, които се присъединяват към контузения капитан Георги Костадинов. Контузия в рамото извади от сметките и талантливият Димитър Костадинов, който няма да може да дебютира с националната фланелка.

Ясен Петров няма да може да разчита за мача със Словакия и на футболистите на Черно море и Арда - Илиан Илиев, Лъчезар Котев, Спас Делев, Георги Георгиев и Иван Караджов, които вчера играха бараж за класиране в евротурнирите (спечелен от Арда с 1:0). Играчите на "моряците“ и кърджалии ще имат възстановителна тренировка при пристигането в Австрия, като Петров ще може да ги ползва чак за визитата на Русия в Москва.

Със сигурност обаче няма да бъдат викани други футболисти, тъй като няма време кога да им бъде издадена виза за Русия.

"Пет човека отпаднаха. Другите пет пристигнаха късно снощи след баража. 26 човека е групата. Явно това число е запазена марка за нашия отбор. Това са три участника на Европейското първенство. Отиваме с целта да ги затрудним максимално и ако може, да спечелим. От тези три дни, в които тренирахме, за мое учудване футболистите са в много добро състояние. Аз съм впечатлен от тяхното желание за игра“, сподели Ясен Петров.

"При всички положения ще направим ротации. Може би всички ще вземат участие, надявам се. Това са контролни срещи и искаме да видим състоянието на всеки. Искаме да видим възможностите на всеки един. Надявам се шансът, който футболистите ще получат да го вземат. Това е арена, на която всеки един може да покаже себе си. Дано някой подпише с клуб от много добро първенство“, каза още Ясен Петров.

Двбют за тима се очаква да направят Георги Минчев от Локомотив Пловдив, а в някои от следващите мачове и Лъчезар Котев от Арда.

Словашкият национален отбор по футбол вече няколко дни се подготвя на лагер в австрийското градче Виндишгарстен и очаква България за контролната среща, която ще се играе в Рийд. Мачът е важен за играчите на селекционера Щефан Таркович, тъй като ден по-късно ще бъде внесена в УЕФА и окончателният списък с играчи за Европейското първенство. Така в тима се очаква да бъдат правени някои промени в процеса на двубоя, като прогнозите на специалистите са, че словаците бързо ще вкарат някой друг гол, с който ще убият интригата от към резултат и в минутите до края ще имат време за експерименти - с цел да се види кои играчи са напълно готови за големия футболен форум.

 

ПРОГНОЗА: СЛОВАКИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
445