УЕФА потвърди, че Европейското ще е със зрители


Н. Гавазов

УЕФА потвърди, че Европейското ще е със зрители

УЕФА обяви, че осемте града, домакини на Европейското първенство през 2020 г., са готови да посрещнат фенове на трибуните на стадиона.

Броят на зрителите, които ще бъдат допуснати до трибуните, варира от 25% до 100% от капацитета на стадиона. Пълен стадион се очаква в Будапеща на "Пушкаш Арена". Санкт Петербург е готов да приеме 50% от публиката на "Газпром арена“.

Амстердам, Букурещ, Копенхаген, Лондон  и Глазгоу потвърдиха, че ще отворят трибуни на 25-33% от капацитета на стадиона. Първите три града могат да увеличат квотите до края на април в зависимост от напредъка на програмите за масово тестване и броя на случаите.

Още четири града - Мюнхен, Рим, Билбао, Дъблин - все още не са решили дали ще пуснат фенове. Те трябва да вземат решение до 19 април - по същото време УЕФА ще вземе окончателното решение за провеждането на мачове в тези градове.

"При вземането на решения градовете се ръководиха от прогнозата за подобряване на санитарното състояние през юни-юли. Бяха взети предвид много фактори, включително местната скорост на ваксинация, планове за рестартиране на икономиката и очакваното забавяне на разпространението на вируса по време на затоплянето“, съобщава УЕФА в свое заявление.

  Сподели
432