България си спечели точка в Белфаст (видео)


FUTBOL-TV

България си спечели точка в Белфаст (видео)

Северна Ирландия и България завършиха наравно при резултат 0:0 в световната квалификация в Белфаст. Домакините бяха по-активни, но "трикольорите" играеха добре в защита и заслужено си спечелиха точка.

След пет минути игра нашите поискаха дузпа за игра с ръка на Евънс в наказателното поле, но реферът прецени да не посочи бялата точка.

В 17-ата минута гол на домакините бе отменен заради нарушение на Далас срещу Момчил Цветанов. Натискът на домакините се усили, а в 21-ата минута Магенис финтира Андреа Христов, а след това с хубаво центриране намери Далас, който пък стреля с глава в горната греда на Наумов. Последваха още пропуси пред нашата врата. Единственото положение за България бе един удар с глава на Антов, но играчът на Болоня не намери целта. В края на първата част капитанът Георги Костадинов получи контузия и бе заменен принудително.

След почивката отново домакините бяха по-активни, но по-трудно намираха път към вратата на "трикольорите". В самия край се откри и едно добро положение за българите, но в крайна сметка до гол не се стигна.

Така хората на Ясен Петров сложиха край на негативната си серия от две поредни загуби от старта на квалификациите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
352