България ще запише още една загуба в световните квалификации


FUTBOL-TV

България ще запише още една загуба в световните квалификации

България - Италия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 28.03.2021 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Славко Винчич (Словения)


България приема Италия на националния стадион във втори мач и за двата тима от световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар. Италия започна с лежерна победа срещу Северна Ирландия - 2:0, докато родните "трикольори" записаха поражение у дома - 1:3 срещу Швейцария. "Лъвовете" не показаха почти нищо интересно в първия си мач и едва ли ще успее да промени нещо за двубоя със Скуадра Адзура. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Авторът на почетното попадение за България срещу Швейцария при загубита с 1:3 Кирил Десподов ще бъде на разположение на селекционера Ясен Петров за предстоящия мач с Италия в неделя. Фланговият играч има силни болки в глезена. Крилото пострада при попадението за "трикольорите“, когато остро в краката му влезе противников бранител и веднага бе заменен принудително от Спас Делев. Резултатите от ядрено-магнитен резонанс показаха, че той вече може да тренира наравно с останалите си съотборници в националния тим.

Заради травми Ясен Петров трябваше да се лиши от няколко основни души още преди лагера. Вратар №1 на България Мартин Луков е със счупена костица на глезена. Антон Недялков е с частично разкъсване на вътрешна връзка на дясното коляно и ще се възстановява около четири седмици, а Тодор Неделев е аут до края на сезона заради операция на коляното.

В игра срещу Италия се очаква да бъде нападателят на италианския Специя Андрей Гълъбинов. Той също имаше лека травма, за която спомена Ясен Петров още преди двубоя с Швейцария. Тогава Пловдивския Джанини обяви, че ще "съхрани" Гълъбинов за мача с Италия. По всяка вероятност ще има още промени, тъй като от треньорския щаб очаквано не са останали много доволни след последния ни двубой.

Италия няма да може да разчита на трима важни играчи за гостуването си на България. Селекционерът Роберто Манчини няма да може да използва защитника Джорджо Киелини и нападателите Доменико Берарди и Франческо Капуто, съобщава журналистът Джанлука Ди Марцио.

Най-вероятно тримата футболисти са с контузии и отпадат от сметките на наставника за двубоите с България и Литва. Те се ще останат в Италия и няма да пътуват до София, като вече се присъединиха към клубните си отбори.

Киелини е един от най-важните играчи за Италия в последното десетилетие и е капитан на отбора. Берарди пък отбеляза единия от головете при победата над Северна Ирландия в първия мач на Скуадра адзура в групата за успеха с 2:0.

Селекционерът на Италия Роберто Манчини обаче има много опции. В дните пред мачовете стана ясно, че треньорът гласува доверие на 38 футболисти за предстоящите световни квалификации срещу Северна Ирландия, България и Литва. Така той ще даде шанс за изява на някои футболисти, които по-рядко попадат в състава.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
275