Обамеянг бил принуден да спи на пода на летището


Н. Гавазов

Обамеянг бил принуден да спи на пода на летището

Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг и съотборниците му от Габон трябваше да спят в неделя вечер на пода на летището в Банджул, столицата на Гамбия.

Пристигайки в Банджул за важната квалификация за Купата на Африка, делегацията на Габон научи, че не може да напусне летището поради "административен проблем".

Обамеянг освети случилото се в социалните мрежи, сравнявайки себе си и сънародниците си с "заложници".

Пиер-Емерик и други футболисти бяха принудени да спят на пода. Габонците бяха освободени от летището едва сутринта в 5:40 часа, след намесата на правителството.

"Хубава работа, КАФ. Изглежда, че сме се върнали през 90-те години. Това не ни демотивира, но хората трябва да знаят и КАФ трябва да носи  отговорност. Това е 2020 г. и ние искаме Африка да расте, но това няма да стане по този начин.

Познавам отбора си, те са готови както никога досега. Що се отнася до мен, те (Гамбия) направиха грешката, като ме оставиха да спя за няколко часа. Днес е денят!", написа Обамеянг в Twitter.

Уточняваме, че снощната среща между двата отбора от груповата фаза на Купата на африканските нации завърши с победа 2:1 за Гамбия. Така двата тима се изравниха по точки (7) и заемат първите две места в класирането на квартета. Трети е ДР Конго с 3 пункта, но мач в резерв.

  Сподели
246