Нидерландия с лесна победа над Босна и Херцеговина


FUTBOL-TV

Нидерландия с лесна победа над Босна и Херцеговина

Националният отбор на Нидерландия надви Босна и Херцеговина с 3:1 в двубой от група 1 на Лига А в турнира Лигата на нациите. 

"Лалетата" можеха да поведат още в 4-ата минута, но след удара на Оуен Вайндал топката срещна левия стълб на вратата на Сехич. 120 секунди след това Мемфис Депай видя отлично включването на Дъмфрис. От своя страна бранителят матира цялата отбрана на Босна, продължавайки за единствения непокрит свой съотборник Вайналдум. За играча на Ливърпул бе повече от лесно да вкара на Шехич - 1:0.

В 14-ата минута Депай центрира в наказателното поле, където на далечната греда Сеад Колашинач увисна, а Стивън Бергуис свали с глава за Вайналдум, който отново беше оставен сам и безпроблемно отбеляза за 2:0.

Люк де Йонг отбеляза гол в 27-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

След почивката паднаха още две попадения. Нидерландия поведе с 3:0 в 55-ата минута. Бергхуис много добре видя включването на Дъмфрис в наказателното поле на Босна, който след това изведе Мемфис Депай на празна врата, а нападателят не пропусна отблизо да се разпише.

След малко повече от час игра Дарко Тодоровски комбинира отляво в наказателното поле с Висшча. Футболистът на Истанбул Башакшехир стигна почти до аутлинията и върна топката за непокрития на точката за дузпа Смаил Превляк, а резервата на гостите не пропусна да се разпише за крайното 3:1.

  Сподели
86