Финландия отново ще победи България


FUTBOL-TV

Финландия отново ще победи България

България - Финландия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 15.11.2020 г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Донатас Румшас (Литва)


България приема Финландия на националния стадион в мач от турнира "Лига на нациите". Нашият тим вече допусна една загуба от този отбор. Само преди месец "трикольорите" отстъпиха с 0:2 в Хелзинки. Сега Георги Дерменджиев има куп проблеми, свързани с контузени и играчи, които са заразени с коронавирус. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Както е ясно селекционерът Георги Дерменджиев изпитва огромни трудности със състава си за предстоящите срещи на България с Финландия и Република Ирландия от Лигата на Нациите. От сметките му отпаднаха Георги Терзиев, Мартин Райнов, Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков, Исмаил Иса и Георги Йомов, като повечето от тях са с коронавирус.

Трима нови футболисти бяха повикани в лагера на мъжкия национален отбор на България за предстоящите мачове с Финландия и Република Ирландия. Към селекцията на Георги Дерменджиев ще се присъединят бранителят на Берое Георги Ангелов и полузащитниците на ЦСКА 1948 Денислав Александров и Серкан Юсеин, които се включиха в подготвителния лагер на представителния ни тим в НФБ "Бояна".

Защитникът на Славия Радослав Терзиев бе повикан в състава на мъжкия национален отбор на България за гостуването срещу Република Ирландия в Дъблин на 18 ноември. Терзиев ще се присъедини към селекцията на Георги Дерменджиев, след като премине задължителния PCR-тест, като при отрицателен резултат ще бъде на разположение на треньорския щаб за последния двубой на нашите за календарната година. Така той няма да е на разположение за утрешния двубой.

Само преди три дни Финландия поднесе голямата сензация във вечерта на контроли в европейския футбол. Скандинавците сториха наглед немислимото и надвиха с 2:0 като гост световния шампион Франция. "Суоми" се възползваха от сериозното подценяване, на което бяха подложени от селекцията на Дидие Дешан и записаха престижна победа.

В отбора са повикани за първи път Маркус Форш и Они Валакари, които реално бяха повишени от младежкия национален отбор. Освен това Робин Лод, който в момента играе за американския Минесота Юнайтед, ще направи завръщане в националния отбор след една година пауза. Халфът на германския Аугсбург Фредрик Йенсен е освободен от състава заради контузия.

Иначе в сравнение с групата на Финландия през октомври, сега селекционерът им Канерва прави пет промени. Другите, които се завръщат, са вратарят на Бристъл Роувърс Анси Яакколаа и Николас "Нико" Хямялайнен, който удължи договора си с английския Куинс Парк Рейнджърс.

Физическото състояние на Юка Райтала и Албин Гранлунд все още е загадка, но те влязоха в списъка, посочен от треньора. Роденият през 1999-а година Форш е част от английския Брентфорд, но играе основно за втория отбор, където е записал 15 мача и 5 гола за две години. Бил е под наем през миналата година в Уимбълдън.

Марку Канерва заяви, че очаква тежък мач срещу България утре в София. Наставникът е на мнение, че България може да създаде доста проблеми във всички фази на играта.

Любопитното е, че на пресконференцията на наставника на Финландия нямаше преводач, а почти всички въпроси към специалиста бяха зададени на финландски, като самият Канерва също отговаряше на родния си език.

"Лесно е да мотивираш играчите за подобни мачове. Те са гладни да направят добър двобой утре. България може да създаде много неприятности в предни позиции, както и да се представи добре в отбрана. Ще бъде труден мач, разбира се", каза Канерва.

"България игра добре в досегашните мачове в Лигата на Нациите, но изпусна доста точки в края на мачовете, така че очакваме завързан мач. Имат бързи, технични играчи и добър нападател, така че трябва да сме за силните им страни и да се защитаваме добре", завърши специалистът.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ФИНЛАНДИЯ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
278