Уайлдър призова за отмяна на мачовете на националните отбори


Н. Гавазов

Уайлдър призова за отмяна на мачовете на националните отбори

Мениджърът  на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър призова за отмяна на международните  мачове по време на пандемията от  коронавируса.

Международните почивки винаги са били главоболие за клубовете от Висшата лига, но в епохата на пандемията това се усеща още по-силно. Всеки играч, освен допълнителното натоварване,  рискува да се зарази или да бъде поставен под карантина поради близък контакт със заразено лице.

Според Уайлдър нищо лошо няма да се случи, ако международният футбол бъде спрян, докато ситуацията се нормализира.

"Имаме някои проблеми с един от играчите. Не мога да кажа със сигурност дали ще бъде на разположение      или не, все още водим диалог с властите.

За да бъда честен, споделям виждането, че мачовете на националните отбори трябва да бъдат отменени по време на пандемията. Мисля, че в момента това е доста трудна ситуация за всички.

В една държава сте принудени да спазвате разстояние от един и половина метра, в друга - два метра, а нашите момчета са разпръснати по целия свят.

Сигурен съм, че финансово много футболни федерации и държави ще оцелеят без международни мачове.

Тази ситуация далеч не е приемлива или комфортна. Едва изиграхме няколко мача, тъй като играчите заминаха за  националните си отбори", заяви Уйлдър.

  Сподели
115