И Финландия се справи с България


FUTBOL-TV

И Финландия се справи с България

Финландия се наложи над България с 2:0 в трети мач на  Лига "В" - група 4 от Лигата на нациите. Успехът е първи за домакините в исторически план над нашия тим. До преди този мач - всички победи в този съперничество бяха на сметката на "трикольорите", като имаше и едно равенство. Днес обаче Финландия спечели повече от заслужено.

През първата част домакините на два пъти бяха близо до гол, но дебютанта Луков се намеси добре и запази вратата си суха. Малко преди почивката дойде и най-доброто положение за българите. Малинов даде отличен пас за Десподов, който успя да стреля от трудна позиция, но стражът на домакините спаси.

Тейлър вкара в 52-ата минута. Десподов остави играч на Финландия да центрира добре, а топката стигна до Пуки. Той пробва удар, който бе неуспешен, но пък се превърна в отличен пас за Тейлър, който вкара от добра позиция - 1:0. Резервата Йенсен в 67-ата минута удвои, след като се справи лесно с правещия доста слаб мач Александър Цветков и по този начин сложи точка на спора.

  Сподели
109