Дерменджиев: Ще минат години, докато се върнe славата на България


FUTBOL-TV

Дерменджиев: Ще минат години, докато се върнe славата на България

Селекционерът на България Георги Дерменджиев обяви, че играчите не трябва да се хокат. Той стори това веднага след загубата 1:3 от Унгария. Треньорът добави, че някой ден славата на националния отбор ще се върне.

"Много пъти съм казвал, че футболът се играе на голове. Ние направихме максималното. Но във футболът се иска и малко шанс. В крайна сметка се гледа резултата. Това бе много важен мач за българския футбол. Така се получи...", каза Дерменджиев.

"Естествено, че най-вероятно ще се обърне внимание върху младите момчета. Но отборът трябва да е окомплектован. Загубихме доста играчи преди този двубой. Но трябва да сме гъвкави", заяви специалистът.

"Не сме били плахи. Не трябва да обвиняваваме играчите. Момчетата много искаха да има тази победа. Това е реалността. Трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Ще минат години, докато се върнe славата на България. Но има млади играчи, които показват израстване. Не съм спирал да работя в тази насока. Те трябва да гледат от някого и да се учат. Ние трябва да заложим на тази момчета, защото ние нямаме други. Не трябва да го хокаме. Това е реалността. Унгария имат играчи от Бундеслигата. Ние нямаме. Но мисля, че след известно време ще имаме отново играчи на високо ниво", добави той.

"Това е нашата професия. Трудно е в такъв момент концепцията да бъде възприета за 2-3 дни към следващия мач. Ще направим всичко възможно да се вдигнем", добави селекционерът.

  Сподели
129