България загуби важния плейоф и отново няма да играе на Европейско


FUTBOL-TV

България загуби важния плейоф и отново няма да играе на Европейско

България загуби от гостуващия Унгария с 1:3 в изключително важния полуфинален бараж за класиране на Европейското първенство догодина. Гостите вкараха при единствената си атака през първата част. Орбан беше точен в 16-ата минута, когато се разписа след центриране от корнер. При следващата атака Неделев се отчете с бомбен шут, който Гюлачи изби в корнер. В самия край на първото полувреме Краев завърши с пета добра атака на "трикольорите", но отново Гюлачи спаси.

Веднага след почивката гостите нанесоха своя втори решителен удар в мача. Пламен Илиев има своята вина, след като Калмар се разписа от фаул в 47-ата минута от над 25 метра по земя. В 55-ата минута Краев бе фаулиран и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Тодор Неделев, но тъкмо преди да се засили да стреля, реферът отмени своето решение, след намесата на ВАР и отсъди нарушението извън границата на наказателното поле. При удара Краев не успя да се разпише.

В 75-ата минута Шалай вкара трети гол и сложи точка на спора. Малко преди края дебютантът Георги Йомов вкара почетния гол за България. Той обаче не се оказа достатъчен.

  Сподели
341