Пробвайте знак Х за България - Република Ирландия


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за България -  Република Ирландия

България - Република Ирландия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 03.09.2020 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Мануел Шютенгрубер (Австрия)


България приема Република Ирландия на националния стадион в среща от група B на турнира Лига на нациите. Двата тима играха контрола преди година и тогава "трикольорите" инкасираха поражение с 1:3 в Дъблин. Сега залогът е по-голям от приятелска среща, като тимът ни ще опита да спечели поне точка. Такава е и прогнозата на FTV и на Futbolbet - знак Х.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев има малко проблеми преди мача. Бранителят Васил Божиков няма да е на разположение, след като Слован Братислава се възползва от предоставената от ФИФА възможност клубовете да не пускат играчи в настоящия прозорец за мачове на националните отбори заради задължителния в някои държави карантинен период, който състезателите трябва да преминат след завръщане от двубоите за Лигата на нациите. Така капитанът на Слован ще остане в Словакия.

На негово място бе извикан на пожар Пламен Гълъбов от ЦСКА. Последният обаче най-вероятно ще остане на пейката. Другият проблем пред Дерменджиев е свързан с Петър Занев. Последният пропусна последните мачове на ЦСКА. След успеха над Славия треньорът на "червените" Стамен Белчев говори по темата. "Занев е с настинка, беше и с температура. Не знам дали ще пътува с националния отбор", заяви Белчев. Почти сигурно бранителят също няма да е готов за срещата.

"Ирландия и Уелс са добри отбори, но ще направим всичко, за да излезем с чест от тези мачове. Една от целите е да използваме тези срещи за баражите, които са важни за българския футбол. Ще направим всичко възможно да се представим добре в тези турнири. Ще бъда доволен, ако за мача с Унгария всички играчи от моя списък са здрави - да няма контузен и карантинирани", заяви треньорът на България.

Той няма да може да разчита на Ивелин Попов, който повече няма да носи фленелката на тима. Така нов капитан на отбора ще бъде Николай Михайлов.

"Подготвителният период на играчите е непоследователен. Ние ще имаме малко повече игрова практика, което, разбира се, е по-добре за нас. Винаги съм залагал на колектива, ще успеем с един добър колектив. Когато Ивелин Попов отиде в Сочи, му пожелах успех. Той знае, че винаги има моята подкрепа. Лидерът трябва да се докаже, с качествата си като характер и игра. В националния отбор футболистите представляват България, те трябва да дават всичко от себе си", каза още Дерменжиев.

Селекционерът на Ейре - Стивън Кени, направи промени в своя състав преди мачовете от Лига на нациите срещу България и Финландия. От групата отпадна нападателя на Милуол Трой Парът, който получи травма в контролата със Саутенд. На негово място Кени повика Шон Магуайър от Престън Норд Енд. В разширената група попадна и защитникът на Уест Бромич Дара О`Шей. Селекцията бе съставена от 23-ма души, в които впечатление правеше присъствието на двама дебютанти – Джейсън Молумби и Адам Айда.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - РЕПУБЛИКА ИРЛАНДИЯ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182