УЕФА с добра вест за националния отбор


FUTBOL-TV

УЕФА с добра вест за националния отбор

Първият мач на националния отбор от Лигата на нациите срещу Ейре ще се играе в София, реши УЕФА.

Имаше вероятност двубоят да се състои на неутрална територия заради коронавируса.

Днес следобед обаче на заседание, проведено чрез конферентна връзка, европейската централа обяви, че срещата остава да се проведе на националния стадион „Васил Левски“ на 3 септември от 21:45 часа. Новината бе потвърдена и от БФС:

Във връзка с множеството запитвания по повод предстоящия двубой на България "А" срещу Република Ирландия от турнира Лига на нациите на 3 септември 2020 г. и след проведената днес видеоконферентна връзка с ръководството на УЕФА и изпълнителните директори на всички 55 членки, Българският футболен съюз информира спортната общественост у нас, че към момента няма индикации мачът да не се състои на стадион "Васил Левски" в София.

Футболната асоциация на Република Ирландия е в постоянен контакт с местните власти, като очаква най-късно до петък да бъде получено официално разрешение за изключение от правилото за 14-дневна карантина при завръщането на отбора в Дъблин.

Напомняме, че според изискванията на УЕФА септемврийските мачове под егидата на централата ще се проведат при закрити врата.

  Сподели
163