Дерменджиев: Няма рецепта за класиране на Европейско


FUTBOL-TV

Дерменджиев: Няма рецепта за класиране на Европейско

Селекционерът на България Георги Дерменджиев сподели вижданията си за бъдещето на футбола у нас след подновяването на шампионата вefbet Лига. Специалистът говори и за работата си в представителния ни тим и предстоящия бараж срещу Унгария. Дерменджиев гостува днес в пловдивската телевизия "Тракия".

"Никой не е очаквал толкова дълга пауза. Трибагреникът е нещо свято нещо не само за мен, а и за всички българи. Футболистите също го разбират. Това са наши момчета, закърмени в България. Те разбират какво означава знамето на България. Националният отбор е изключително голямо предизвикателство и много голяма отговорност. Мисля, че към един национален отбор трябва да се подхожда изключително отговорно. Бих искал да вдъхна на момчетата увереност и вярва в собствените им сили".

"Като национален селекционер не мога да правя разделения между софийски и пловдивски клубове. Очаквам тактически добри мачове и нека победи този отбор, който е по-добър. Имаме добри треньори, които мисля, че ще съумеят да подготвят отборите. Коментира се в пространството, че може да се получат много травми. Играчите трябва да вложат малко повече интелект. Имахме много материал като работа. С моя екип разгледахме противниците, с които ни предстои да играем. Няма как да излезем като фаворит срещу Унгария. В тези мачове няма фаворити. Моята цел е да накарам играчите да излязат мотивирани. Ще направим всичко възможно да излезем като победители".

"Всички българи искат да се класираме на Европейско първенство. Тук рецепти няма. В едни такива мачове победител излиза този, който играе по-умно. Нагласям се според възможностите на играчите. Моята философия е такава, че един треньор трябва да се съобразява с възможностите на играчите. Имаме играчи, които трябва да уважаваме. Трябва да направим така, че те да се чувстват добре един с друг. В националния отбор футболистите се готвят тактически. За 4-5 дни аз трябва да ги запозная с противника и стратегията, с която ще играем. И в клубния отбор, и в националния отбор съм отговорен. Всеки клуб и всеки собственик решава какви футболисти да купува. Мисля, че ще има промяна след пандемията и ще има повече български футболисти".

  Сподели
134