Италия с погром над Армения


FUTBOL-TV

Италия с погром над Армения

Италия завърши европейските квалификации със страхотна победа. Тимът на Роберто Манчини помете Армения с 9:1. Срещата в Палермо се превърна в истинско шоу за домакините, които само до 33-ата минута имаха преднина от 4:0.

В 8-ата минута Имобиле откри резултата след удар с глава, възползвайки се от центриране на Киеза. Секунди по-късно Дзаниоло се разписа. Домакините малко намалиха темпото и след грешка на Бонучи, Карапетян удари гредата. След почти половин час игра преднината на Италия стана класическа. Бонучи с невероятен пас изведе Николо Барела, за когото не беше проблем да преодолее Айрапетян.

Киеза за втори път удари гредата в 57-ата минута. Дзаниоло направи 4:0 след подаване на Жоржиньо. В 72-ата минута и Романьоли се разписа. Последва гол на Жоржиньо от дузпа и попадение на влезлия като резерва Орсолини. 

Армения стигна до почетен гол в 79-ата минута, когато Бабаян изненада Мерет с далечен удар. Малко по-рано италианският вратар направи дебют за националния отбор. Девет минути преди края сред голмайсторите се нареди и Киеза, който оформи крайния резултат в срещата.

С този успех италианците завършиха кампанията с няколко рекорда. За първи път в историята тим на Италия се класира за голям турнир с перфектен актив от квалификациите. Освен това те регистрираха 11-а поредна победа, което е рекорд за отбора, както и десетте успеха в рамките на една каледарна година. Италия продължи и серията си без загуба, като вече 49 домакински срещи в квалификации.

  Сподели
141