Италия с класика срещу Босна и Херцеговина


FUTBOL-TV

Италия с класика срещу Босна и Херцеговина

Италия записа девета победа от девет мача в Група "J" на европейските квалификации. Адзурите вече си бяха осигурили участие на финалите, но надделяха с класическото 3:0 при гостуването си на Босна и Херцеговина. Ачерби и Инсиние се разписаха през първото полувреме, а през втората част и Белоти записа името си сред голмайсторите. 

Срещата се оказа без никакво значение. Още преди месец "адзурите" си гарантираха участие на шампионата на Стария континент. Балканците пък изгубиха всякакви шансове, тъй като по-рано Финландия разби с 3:0 Лихтенщайн у дома и си гарантира 2-то място в група "J".

Гостите не загубиха много време и поведоха още в 21-ата чрез Франческо Ачерби. Бранителят се бе включил в една атака на родината си, но може да се каже, че отигра ситуацията по майсторски начин, елиминирайки опонент и след това насочил неспасяемо към незащитения ъгъл на Шехич.

В 37-ата минута Лоренцо Инсиние удвои преднината на Италия. Андреа Белоти проби, намери звездата на Наполи, с който с блестящо изпълнение по земя през съперник се разписа. В 52-ата минута Андреа Белоти вкара за крайното 3:0.

  Сподели
108