Капитанът на Египет отказа да даде лентата на Салах


Н. Гавазов

Капитанът на Египет отказа да даде лентата на Салах

Настоящият капитан на египетския национален отбор Ахмед Фати се обяви против инициативата на Египетската футболна асоциация за предаване  на капитанската лента на Мохамед Салах.

Египетската футболна асоциация се опитва да изглади отношенията  с лидера си Мохамед Салах. Националната асоциация планира да предложи на Салах капитанска лента в египетския национален отбор. Но сегашният капитан на националния отбор Ахмед Фати се противопостави на тази инициатива. Това съобщи неговият агент Надер Шавки.

"Да, Фати бе помолен да предаде капитанската лента на египетския отбор на Мохамед Салах. Фати бе изненадан от това искане и го отхвърли. Мисля, че той ще спре да играе за националния отбор, ако лентата му бъде отнета. Лично аз смятам, че самият Салах ще откаже да вземе лентата Фати", заяви Шавки в ефира на ON Sport.

По-рано Салах премахна от описанието на страницата си в Twitter египетския национален отбор, оставяйки само спомена за принадлежността си към  Ливърпул. Причината за това решение бе, че нападателят не получи подходяща подкрепа от Египет по време на гласуването за най-добър футболист на годината според ФИФА.

Наградата в крайна сметка бе присъдена на лидера на Барселона Лионел Меси, а Салах зае четвърто място.

  Сподели
305