Манчини продължи контракта си с националния на Италия


Н. Гавазов

Манчини продължи контракта си с националния на Италия

Старши- треньорът на националния отбор на Италия Роберто Манчини удължи договора си с  Футболната федерация на страната.

Според източника 54-годишният специалист изпълни условието за автоматично подновяване на споразумението с националния отбор до 2022 г., класирайки  "Скуадра Адзура“ за финалите на Европейското първенство 2020. Тази клауза  е договорена между страните при подписването на договора през миналата година.

Отбелязва се, че Манчини възнамерява да работи с италианския отбор до Световното първенство през 2022 г. в Катар, тъй като е пълен с ентусиазъм и вярва в новото поколение италиански играчи.

Напомняме, че Италия под ръководството на Манчини предсрочно си осигури класиране за финалите на Евро 2020, удържайки седем победи в седем мача. Това е рекорд за италианския отбор в квалификациите за Европейско първенство.

На 15 октомври италианският отбор ще играе с Лихтенщайн и при победа ще повтори рекорда преди 81 години, когато отборът, воден от Виторио Поцо, спечели девет поредни победи във всички състезания.

  Сподели
111