УЕФА започна разследване на националния отбор на Турция


Н. Гавазов

УЕФА започна разследване на националния отбор на Турция

УЕФА започна разследване на случилото се по време на евроквалификацията между националните отбори на Турция и Албания. По-конкретно става дума за празнуването на победния гол от страна на турските футболисти, които с жестове изразиха подкрепата си за армията, която по разпореждане на президента Реджеп Ердоган започна бомбардировки на територии от Сирия, контролирани от кюрдите.  

Напомняме, че миналата сряда Турция започна настъпление срещу кюрдските милиции. Демократичният свят осъди агресията срещу кюрдите, които в борбата си срещу Ислямска държава се бориха не само за своята сигурност, но и  за Запада и за западните ценности. Подозренията са, че Ердоган ще извърши етническо прочистване в района, прогонвайки от там местното кюрдско население. Не помогна и заседанието на Съвета за сигурност на ООН, след като Русия блокира приемането на декларация, осъждаща действията на режима на Ердоган срещу кюрдите.

УЕФА ще се запознае с материалите от мача Турция - Албания, включително и снимки от съблекалнята на турския национален отбор, след което ще реши, дали в действията на турските футболисти има политически мотив.

  Сподели
172