Трудна победа за Италия над Финландия


FUTBOL-TV

Трудна победа за Италия над Финландия

Италия записа шеста победа от шест мача в квалификационна група J за Евро 2020, след като надделя с 2:1 като гост над Финландия. Гостите създадоха редица положения пред вратата на Лукас Храдецки, но вратарят показа завиден рефлекс и на няколко пъти спаси вратата си. 

В 59-ата минута Киеза центрира в наказателното поле, защитата на Финландия не реагира добре, което позволи на Имобиле с глава да вкара за 0:1. 

В 72-ата минута Финландия изравни, след като Сенси направи дузпа. Зад топката застана Теему Пуки. Джанлуиджи Донарума се опита да го разконцентрира, за което получи жълт картон. Номерата на вратаря на Милан не минаха и звездата на Норич с безпощадно изпълнение направи 1:1.

В 79-ата минута шотландският рефер Боби Мадън даде много спорна дузпа за фаворита. Топката се отби в лакътя на бранител на Финландия, но домакините претендираха, че ръката е била плътно до тялото на играча. Въпреки споровете, се стигна до изпълнение на наказателен удар и Жоржиньо прати кълбото в долния ляв ъгъл за 2:1.

  Сподели
138