Франция ще сломи коравата Румъния


А. Павлов

Франция ще сломи коравата Румъния

Франция - Румъния
Стадион: "Стад дьо Франс", Париж
Дата: 09.10.2010 г.
Час: 22:00
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Франция приема Румъния в квалификация за ЕВРО 2012. Двубоят между двата тима е най-интересният от третия кръг в Група D. Другите два мача в този рунд са Люксембург - Беларус и Албания - Босна и Херцеговина. Изненадващо лидер във временното подреждане е Албания, която има четири точки. Толкова има и вторият Беларус, но той е с по-лоша голова разлика от албанците.

Французите и румънците, които са считани за основните фаворити в групата, се намират съответно на трето и пето място. Петлите тръгнаха с шокиращо домакинско поражение, което все пак успяха донякъде да олекотят посредством успеха над Босна и Херцеговина с 0:2. Северните ни съседи пък не успяха да се справят със съпротивата на Албания и Беларус, записвайки две ремита.

Така евроквалификацията, противопоставяща французи и румънци, изглежда наистина важна. И двата отбора се нуждаят от стабилизиране на изявите си. Една победа срещу силен съперник, какъвто е и Франция, и Румъния, би се отразила добре на самоувереността на футболистите.

От тази гледна точка мачът предвещава да се превърне в една истинска футболна битка. Двата тима се познават много добре, тъй като се срещат във втора поредна квалификационна кампания. Както знаем, Франция и Румъния играха помежду си в квалификационния цикъл за Мондиал 2010, а също и в групите на ЕВРО 2008. Като и в трите срещи нямаше победител.

Нещо, което идва да покаже, че румънците са корав опонент и имат сили да се противопоставят на отбор от класата на Франция. Който, макар и да не се намира в най-добрата си форма, има големи шансове да сломи Румъния чрез играчи като Йоан Гуркюф и Самир Насри.


Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117