Божинов хвърли бомбата: Дано някога нещата се оправят в България


Н. Гавазов

Божинов хвърли бомбата: Дано някога нещата се оправят в България

Нападателят на националния отбор на България и Парма Валери Божинов, хвърли поредната бомба около „трикольорите", заявявайки, че други хора редят състава на тима. Той отказа да съобщи за кого става дума, но допълни, че ще се замисли дали да играе отново за България. Както е известно, новият селекционер на България Лотар Матеус не включи Божинов в групата за предстоящите евроквалификации, което със сигурност се оказа неприятно за играч на Парма.

„Аз имах разговор в събота с Матеус - добър разговор. Няма да казвам точно какво сме си казали, защото е между нас. Но това, което сме говорили, и това, което се получава, е съвсем различно. Той си е треньорът, той определя, той решава. Това е, животът продължава. Аз съм футболист на Парма, върша си работата в клуба, гледам да играя добре за Парма и това е", заяви Божинов в ефира на Дарик радио.

"Не мисля, че има някаква ръка Матеус в цялата работа. Все пак той отскоро е тук, и ме познава като футболист и човек. Аз за себе си знам, че има други фактори. Ако аз съм причината и тези резултати са заради това, че аз съм в националния отбор, няма проблеми. Така са преценили, така са направили. Животът продължава за мен, за България, за всички останали", продължава нападателят.

„Завръщане в националния отбор?! Вече всичко си зависи от мен. Топката е в мои ръце. Ако човек играе добре, старае се, и показва на какво е способен, ще дойдат други времена. Така че си мисля, че от тази ситуация, и това, което аз съм разговарял, и се получи по различен начин, топката е в мои ръце, и оттук нататък аз ще преценям дали ще играя или няма за националния отбор. Във всеки случай кариерата ми не свършва. Имам си отбор и играя в Серия А. Там си изхранвам прехраната, а не в националния отбор", каза Божинов.

„Дано някога се оправят нещата тук. Аз пожелавам успех на Матеус, човек, който е постигнал много, но явно няма във всичко думата. Но това е България - трябва да видим всички, че положението няма да се оправи. Дано да сме живи и здрави, някои ден всичко да си дойде на мястото", продължи нападателя.

„Няма нищо фатално в цялата работа. Оттук нататък аз ще реша дали ще играя или не. Вина в Матеус не виждам. Не е той човекът, който определя. Това, което той ми каза, и това, което се получи за няма и една седмица... убеден , че има и други намесени неща. Но това е мое мнение, мои неща. Щом са сметнали, че аз съм причината, няма проблеми. Един футболист не прави чудеса, има достатъчно футболисти, които да ме заместят. Аз на когото има, ще кажа каквото искам на четири очи. Днес си говорихме пак с Матеус, както преди седмица, но си говорихме наши си неща. Но когато трябва да ги кажа, няма да ги кажа пред медиите, а на когото трябва лично."

 

  Сподели
90