Семейни причини отказаха Канаваро от националния на Китай


Н. Гавазов

Семейни причини отказаха Канаваро от националния на Китай

Фабио Канаваро подаде оставка като старши-треньор на китайския национален отбор.

Бившият капитан на италианския национален отбор бе назначен временно за треньор на китайците, но той реши да се оттегли по семейни причини и след двете загуби с по 1:0 от Тайланд и Узбекистан в Купата на Китай през миналия месец. Канаваро ще продължи работата си като наставник на Гуанджоу Евъргранде.

Напомняме, че 45-годишният Канаваро оглави китайския национален отбор през март, заменяйки на поста Марчело Липи.

"От уважение към страната, която ме е приела от  няколко години, чувствам задължението да съобщя, че се отказах от поста си на старши- треньор на китайския национален отбор по футбол.

Искам искрено да благодаря на футболния клуб Гуанджоу Евъргранде и на китайската футболна асоциация, че ми предложиха позицията на старши- треньор на двата най-важни футболни отбора в страната, но тази двойна задача ще ме откъсне  от семейството твърде дълго.

Преди повече от месец информирах моя клуб за намерението си да се посветя изключително на моя отбор и на моите играчи. Като работя само като  треньор на Гуанджоу Евъргранде, аз се надявам да допринеса за растежа на млади китайски футболисти, които всеки ден работят със страст и професионализъм.

Пожелавам на китайския национален отбор най-доброто в квалификациите за Световното първенство през 2022 г. Благодаря отново на всички", написа Канаваро в акаунта си в Инстаграм.

  Сподели
383