Италия с разгромна победа, Куалярела влезе в историята


FUTBOL-TV

Италия с разгромна победа, Куалярела влезе в историята

Италия записа категоричен успех с 6:0 над Лихтенщайн в мач от група J на квалификациите за Евро 2020, играна на стадион "Енио Тардини" в Парма. Фабио Куалярела влезе в историята на четирикратния световен шампион като най-възрастния голмайстор. Звездата на Сампдория вкара два гола от дузпи, в 35-ата и 45-ата минути (за 3:0 и 4:0), като точната му възраст е 36 години и 54 дни. Предишното постижение беше дело легендарния Кристиан Панучи. През 2008 г. той се разписа срещу Румъния на 35 г. и 2 месеца.

Преди това преднината на домакините бе дадена от Сенси след 17 минути игра, след асистенция на Спинацола. В 32-ата минута пък Верати ознаменува чудесното си представяне в този мач с попадение за 3:0.

През второто полувреме нови голове бяха реализирани в 70-ата и 76-ата минути. Първо Кийн бе точен в поредна среща за "адзурите", а малко по-късно Паволети оформи оказалото се и крайно 6:0.

С успеха Италия има пълен актив от 6 точки, а Босна и Херцеговина и Гърция имат по 4 т, след като завършиха 2:2 помежду си в Зеница.

  Сподели
349