Фъргюсън: Фланелката на Шотландия не ми е безразлична


Н. Гавазов

Фъргюсън: Фланелката на Шотландия не ми е безразлична

Бари Фъргюсън заяви, че може да отмени решението си да не играе за националния отбор на Шотландия, съобщи AFP . Както е известно, 32 годишния полузащитник на Бирмингам се отказа от националния отбор, след като бе уличен от медиите да пие в хотел, а по-късно в мача срещу Исландия отправяше обидни жестове към представителите на пресата.

Това стана по времето на бившия старши треньор на Шотландия Джордж Бърли, който бе уволнен след като отбора не успя да се класира за Мондиал 2010.

Неговият заместник Крейг Левийн предложи след това на няколко пъти на Фъргюсън да се върне в тима за мачовете срещу Литва и Лихтенщайн, но бившия играч на Рейндджърс отказа и обяви, че иска да се съсредоточи изцяло върху кариерата си в клуба.

Но сега футболистът е готов да промени решението си.

"Никога не трябва да се казва никога във футбола. Аз нямам страх от освиркванията на феновете. С Крейг се видяхме през лятото и имахме голям разговор двамата. Той искаше отговор от мен дали искам да се върна и аз казах, че не искам да го правя. Това е човек достоен за уважение. Думите му тогава бяха, че вратата е винаги отворена за мен. Шотландия не ми е безразлична. Никога не може да оставиш страната си и винаги искаш най-доброто за нея. Гледайки мачовете, ми се иска да бъда на тях и да помогна за класиране на европейските финали", цитира AFP думите на Фъргюсън.

 

  Сподели
154