Блатер: Възможно е да върнем правилото за златен гол


Н. Гавазов

Блатер: Възможно е да върнем правилото за златен гол

Президентът на ФИФА Сеп Блатер има намерение да бъде обсъден вариант с който ще се намери решение на проблема с отбранителните тактики на отборите, в първите стадии на големите турнири. По този начин ще се стимулира атакуващия футбол и ще се повиши резултатността в срещите.

„Ние станахме свидетели как в първите мачове от груповата фаза на Световното първенство в ЮАР отборите не желаеха да рискуват и просто доведоха мачовете си до равенство. Ние ще обсъдим този проблем на заседания на футболния и техническия комитет на ФИФА. Трябва да намерим начин да накараме отборите да играят повече атакуващ футбол", цитира Reuters думите на Блатер.

„Също така ще обсъдим темата с допълнителното време в директните елиминации. Много отбори се стараят да играят отбранително в назначеното време, за да не допуснат гол. Възможно е да се вземе решение за въвеждането отново на правилото за „златен гол". Или да премахнем допълнителните две полувремена по 15 минути и да се премине направо към изпълнение на дузпи", завършва Блатер.

 

  Сподели
164