Асоциацията на Шотландия се извини заради запалянковците си


Н. Гавазов

Асоциацията на Шотландия се извини заради запалянковците си

Футболната асоциация на Шотландия поднесе официално своите извинения на Лихтенщайн за освиркванията от страна на своите запалянковци изпълнението на химна преди снощната среща между двата отбора в мач от квалификациите за ЕВРО 2012. Извиненията бяха поднесени лично от изпълнителният директор на Асоциацията Джордж Пит.

Както се изясни по-късно, шотландските фенове объркали мелодията на химна на Княжество Лихтенщайн с английския химн „Бог да пази Краля", което обяснява тяхното поведение.

„Ние сме засрамени и изключително разочаровани от позорното поведение на част от нашите привърженици по време на изпълнението на химна на Лихтенщайн вчера. Шотландските фенове имат славата на достойни и добронамерени любители на футбола. Тези, които освиркваха вчера, само очерниха тази репутация. Искам най-искрено да се извиня на нашите гости за глупавото поведение на феновете, както вчера поднесох извиненията си на делегацията на Лихтенщайн. Не трябва да забравяме, че всички са длъжни да спазват правилата на ФИФА за феърплей и вчерашната случка изобщо не помага за добрия образ на Шотландия", каза Пийт в официално обръщение по BBC.

 

  Сподели
118